Pianonvirittäjä

PIANONVIRITTÄJÄ KARI PERÄLÄ

Tervetuloa tutustumaan työhöni pianonvirittäjänä ja konserttivirittäjänä! Olen toiminut alalla ammatikseni jo vuodesta 2010 lähtien, ja suhtaudun työhöni suurella intohimolla. Tämä intohimo on avannut minulle upeita mahdollisuuksia työskennellä huippuartistien ja maailmanluokan soitinten parissa. Olen saanut arvokasta oppia matkallani flyygeleiden maailmaan, tutustuen muun muassa Kawain, Bechsteinin, Yamahan, Steinwayn, Bösendorferin, Estonian ja Faziolin tehtaisiin.

Olen myös toiminut Suomen Pianonvirittäjät Ry:n puheenjohtajana vuosina 2016–2022, mikä on mahdollistanut osallistumiseni ammattikuntamme kehittämiseen. Olen aktiivinen jäsen Europiano-ammattijärjestössä, joka pyrkii ylläpitämään korkeaa ammattitaitotasoa Euroopassa. Olen myös toiminut opettajana ja luennoitsijana alan kursseilla sekä kotimaassa että ulkomailla.

Yhteistyö F-Musiikki Oy:n, Tampereen Musiikki Oy:n ja Steinway Piano Gallery Helsingin kanssa on mahdollistanut ammattitaitoni kehittämisen suoraan Yamahan, Steinway & Sonsin ja Kawain tehtailla, suorittaen myös soitinvalmistajien sertifikaatit. Kansainvälisesti arvostetut flyygelitehtaiden mestarikoulutukset vastaavat alamme korkeakoulututkintoa.

KOULUTUS

– Kaustisen musiikkilukio 2002-2005
– Keskuspuiston ammattiopisto 2008-2010, pianonvirittäjän ammatillinen perustutkinto
– Suomen Pianonvirittäjät Ry:n jäsen vuodesta 2011 ja puheenjohtaja 2016-2022
– Useita Suomen Pianonvirittäjät Ry:n, NPTA:n, BDK:n ja Europianon järjestämiä kursseja sekä luentoja Euroopassa.

Yamahan Piano Technical Academy (Kagekawa, Japan) 2015-2017
– UP course (Milton Keynes, England)
– GB Basic course
– Master advanced course
– Concert advanced course

Steinway Academy (Hamburg, Germany) 2018
– The C.F.Theodore Steinway school for concert technicians

C.Bechstein Technicians Academy (Seifhennersdorf, Germany) 2023
– Voicing course

Kawai Piano Technical Academy (Hamamatsu, Japan) 2024
– Master grade

ASIAKKAAT

Hoidan useiden Keski-Suomen ja Etelä-Savon musiikkiopistojen, koulujen, konserttisalien, orkestereiden, kansalaisopistojen ja seurakuntien soitinkantoja. Viritys- ja huoltovastuussa olen ollut myös useissa äänityksissä studioissa, konserttisaleissa ja pianokilpailuissa sekä isommille orkestereille, kuten Lontoon Philharmonialle. Vastaan vuosittain kymmenistä vaativassa käytössä olevien konserttiflyygeleiden huolloista, mukaan lukien Jyväskylän Sinfonian, Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän seurakunnan, Jyväskylän kaupungin, Mikkelin Musiikkiopiston, Mikkelin Mikaelin , Äänekosken kaupungin ja Keuruun kaupungin flyygelit.

KUVIA MATKAN VARRELTA

Yhteystiedot