Peruskorjaus

Peruskorjaus on keskeinen osa pianojen ja muiden soittimien ylläpitoa ja kunnossapitoa. Se edellyttää laajamittaista huoltoa, joka suoritetaan ammattitaidolla ja huolellisesti verstasolosuhteissa.

Olen tehnyt peruskorjauksia pianoille, flyygeleille ja konserttiflyygeleille. Vaikka päätoimialani onkin huollot ja pianonviritys, teen korjauksia enemmänkin rakkaudesta lajiin. Lisäksi olen arvioinut lukuisia soittimia ja ohjannut ne tarvittaessa sopivalle korjausverstaalle. Jokainen projekti saa parhaan mahdollisen hoidon ja huomion, sillä pyrin aina varmistamaan, että soitin saa tarvitsemansa kunnostuksen ja huollon.

Ota yhteyttä

Pyydä huoltoarvio soittimellesi veloituksetta

KS-Pianonviritys Ky

Peruskorjaus on laajamittainen huoltotoimenpide, joka suoritetaan ammattitaitoisesti verstasolosuhteissa. Yleensä peruskorjauksen yhteydessä vähintään kielet vaihdetaan ja usein myös suoritetaan viritystappien vaihto, äänipohjan paikkaus sekä koneiston laajempi huolto. Peruskorjaus tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun soittimen äänivarat ovat heikentyneet, kielitys on tullut tiensä päähän tai havaitaan halkeamia kaikupohjassa tai viritystukissa.

Erityisen vaativassa käytössä olevat konserttiflyygelit huolletaan ja peruskorjataan säännöllisesti noin 15-25 vuoden välein normaalin ylläpitävän huollon lisäksi. Ammatti- ja opistokäytössä olevia soittimia huolletaan harvemmin, noin 20-50 vuoden välein käyttöasteesta riippuen. Uuden soittimen hankinta voi olla vaihtoehto tällaisissa tapauksissa.

Hyvin rakennettuja ja arvokkaita antiikkipianoja voidaan myös peruskorjata, mikä saattaa olla jopa edullisempi vaihtoehto uuden pianon hankinnalle, riippuen soittimesta. Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan juuri sinun soittimesi tarpeista ja mahdollisuuksista!

HINNASTO:

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%:

Seuraavassa on karkea arvio laajemmasta peruskorjaustyöstä:

4000  –  10000 euroa: piano

6000  –  15000 euroa: flyygeli

10000  –  25000 euroa: konserttiflyygeli

Huomioi, että lopullinen hinta määräytyy aina tapauskohtaisesti ja voi vaihdella soittimen kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä riippuen. Ota yhteyttä saadaksesi tarkemman arvion peruskorjauksen kustannuksista juuri sinun soittimesi osalta.

KUVIA

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä